At rejse er at leve

Rejs for livet!

At rejse er at leve, er vores nationalforfatter H C Andersen kendt for at have skrevet og det ord så godt som alle danskere har taget til sig som deres egne. Vi elsker at rejse og alle danskere der har råd rejser en til flere gange om året.

Ferierejserne går over hele verden nu hvor det er blevet økonomisk realistisk at købe flybilletter til alverdens lufthavne. Men vi har naturligvis vores favoritter. I denne artikel kigger vi nærmere på danskernes mest populære rejsemål.

Danmark er et skønt land, på nær lige når det kommer til klimaet. Her er ofte koldt, mørkt og vådt, selv i sommerhalvåret, og det er noget der altid har påvirket danskerne og fået os til at drømme om sol og varme. Dette afspejler sig også i listen over populære rejsemål. Det er nemlig rigtig ofte Sydeuropa, vi flyver til på ferie. Toppen består bl.a. af destinationer som Barcelona, Madrid, Tenerife, Mallorca, Paris, Rom, Rhodos og Kos. Nok ikke helt overraskende. Vil vi nordboere have sol og varme, drages vi mod Middelhavet og de dejlige temperaturer man finder der om sommeren.

Tenerife ligger længere sydpå og har også varmen uden for højsæsonen.

De store byer

Udover disse destinationer i ”de varme lande” er der også europæiske storbyer, der topper listen over danskernes populære rejsemål. Mere specifikt drejer det sig nok ikke helt overraskende om den britiske hovedstad London og den tyske ditto Berlin.

London har været favoritmål for mange danskeres storbyferie gennem mange år og det har efterhånden længe været det billigste sted at flyve hen fra Danmark med flyselskaber som Ryanair og EasyJet, der tilbyder billetter til latterligt lave priser på et par hundrede kroner for en enkeltbillet.

Berlin er kommet rigtig godt efter det og er blevet lige så populært et rejsemål som London gennem de senere år. Det har ellers været mere normalt at man tog toget eller sin egen bil, når man skulle til Berlin. Men i dag er det i hvert fald fra København både billigere og hurtigere at flyve derned. En tur der kun tager 45 minutter.

Fjerne himmelstrøg

Andre mere fjerntliggende, men stadig populære rejsemål for danskerne med fly er USA og asiatiske lande som Thailand, Japan og Kina. For ikke så mange år siden var f.eks. den amerikanske storby New York et sted, der kostede mange penge at komme til og som man kun oplevede på film og TV-serier.

I dag tager mange på shopping i New York, fordi flybilletterne er blevet så meget billigere.