6 gode råd til en god kør-selv-ferie

OLYMPUS DIGITAL CAMERAInden man tager af sted på en dejlig kør-selv-ferie er det vigtigt at man laver en god research og planlægger sin tur. Det kan være en stor fordel at leje en bil, da en kør-selv-ferie oftest er meget lang. Ved at leje en bil vil man ikke ”slide” sin egen bil med både km og et stort bagagelæs. Ved at leje en bil skåner man sin egen bil for den lange tur.

1. Overvej din bagage

Før du tager af sted på ferie skal du pakke med omtanke. Lav gerne en liste over, hvad du skal have med, gerne uger før du tager af sted. På den måde undgår du at glemme de vigtigste ting. Du får en meget bedre ferie hvis du har alt du skal bruge med.

2. Planlæg pauser og seværdigheder

Inden du kører kan du med fordel planlægge en rute og dine pauser. En kør-selv-ferie kan føles lang, hvis man ikke stopper og tager en pause og måske oplever nogle seværdigheder. Hjemmefra kan du lave research og finde ud af hvad du kommer forbi på din kør-selv-ferie.

3. Sørg for at have en GPS med (som også kan bruges i Europa/udlandet)

Står man i situationen at være faret vild kan det være en stor hjælp at have en GPS som kan bruges i Europa og udlandet. Man kan selvfølgelig spørge folk om vej, men en GPS vil helt klart være det mest overskuelige og letteste. Med en GPS vil man altid kunne finde vej til nye ting og det er med til at skabe et overblik over ruten og rejsetiden.

4. Kend dine færdselsregler

For at undgå ulykker og ubelejlige bøder er det vigtigt man sætter sig ind i færdselsreglerne i de lande man kører igennem. En træls bøde kan hurtigt ødelægge den gode ferie stemning og en ulykke er straks endnu værre. Sørg for at studere skilte, færdselsregler og lovpligtigt udstyr hjemmefra inden du sætter dig bag rattet.

5. Undersøg hvor du kan leje en bil billigst

Der er mange penge at spare, hvis man undersøger hvor man kan leje den billigste bil. Det er ofte billigst at leje en bil i udlandet, så mange kør-selv-ferie-bilister vælger at køre til Tysklandsgrænsen og stille deres egen bil der, hvorefter de lejer en bil, som de kører videre i. Når man lejer en lejebil vil det også være vigtigt at have den rigtige forsikring, hvis uheldet skulle være ude.

6. Tjek din rejseforsikring

Det er en god idé at huske rejseforsikringer, når du er ude at rejse. En rejseforsikring kan dække skader på en eventuel lejet bil. Tjek også om din bilforsikring dækker. Mange bilforsikringer dækker også, når du kører i udlandet.